„Slučajni“ koncert Vatre na balkonu Gradskog muzeja Virovitica!

Prvi javni kulturni događaj u Virovitici od početka uvođenja mjera, dogodio se ove subote na balkonu Gradskog muzeja Virovitica.

Poklon za građane u obliku koncertnog nastupa, zajedničkim su snagama, uz nekolicinu dobrovoljaca, organizirali Vatra i Gradski muzej Virovitica.

Bez najave, točno u 10 sati, uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera i socijalne distance, na balkonu novoobnovljenog dvorca, Vatra je započela svoj polusatni akustični nastup, iznenadivši tako prolaznike koji su zasigurno uživali u događaju kakve mnogi željno iščekuju.

Zbog trenutne nemogućnosti pohađanja sličnih kulturnih i zabavnih događaja, organizatori se nadaju da je ovaj blic koncert barem nakratko u normalu vratio građane Virovitice.

“Hvala Vatri na inicijativi da u Gradskom muzeju Virovitica održimo prvi javni kulturni događaj u Virovitici od pojave epidemije. Kako smo otvoreni za javnost od 28. travnja, no uz mjere prilagođene trenutnoj situaciji, ideja Ivana Dečaka za “slučajni” koncert na altani dvorca Pejačević je, ne samo prihvaćena i u kratkom roku logistički relizirana, nego i s guštom odrađena. Vatra je naš, virovitički band, ali i band koji je nadišao lokalni aspekt, a misija Muzeja jest i suradnja sa lokalnom zajednicom kao i stvaranje novih kulturno-društvenih prilika. Muzej je već u nekoliko navrata uspješno pokazao kako želi širiti svoje bazično djelovanje i približiti svoj rad i stučnost svakom posjetitelju. Ovo je upravo takva prilika, posebice jer je Dvorac sada spreman za mnoštvo raznolikih sadržaja. S druge strane, epidemiološka situacija prisilila nas je da mijenjamo svoje sadržaje i način rada. Stoga ovaj koncert na najljepšoj pozornici u gradu koja osigurava pridržavanje svih propisanih mjera. Hvala i svima koji sudjeluju jer je sve organizirano na dobrovoljnoj bazi, te svima nadležnima koji su nam pružili podršku kao i građanima Virovitica koji su se pridržavali mjera. Naš poklon Virovitici uoči Međunarodnog dana muzeja je prvi, ali nadamo se, jedan u nizu događaja u kojima ćemo uživati u našem najljepšem Dvorcu i perivoju.” – izjavila je uoči nastupa ravnateljica i kustosica muzeja Mihaela Kulej.

Ivan Dečak iz Vatre, koji je inicirao koncert iznenađenja za svoje sugrađane, nakon nastupa zadovoljno je priznao: “Ovaj kratki, “slučajni” koncert inicijalno zamišljen kao poklon građanima Virovitice, postao je poklon i nama samima, budući da nam nastupi zaista nedostaju. Iako u izmjenjenim uvjetima, sa distancom, mogućnost druženja s publikom vratio nam je osjećaj zašto radimo ovo što radimo.”

Ovaj, nadamo se, prvi u nizu kulturnih događaja u Virovitici, podsjetnik je na otvorena vrata muzeja i poziv svima da i u ovo izazovno vrijeme, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, mogu otkriti čarobnu zbirku Gradskog muzeja u nedavno obnovljenom Dvorcu Pejačević.

Radno vrijeme

Ponedjeljak 9:00-14:00h
Utorak - Petak 9:00-19:00h
Subota 12:00-19:00h
Nedjelja samo za grupne posjete uz prethodnu najavu na broj 099 488 7421

Adresa

Trg bana Josipa Jelačića 23, Virovitica

Telefon
033 722 127 i 033 722 240
Prodaja ulaznica i suvenira
033 781 570 Faks 033 722 127
E-mail muzej.virovitica1234@gmail.com
3646912 MB
73812960337 OIB