Koh od grisa / Nabujak od pšenične krupice

Među muzejskim zapisima starih jela našega grada pronalazimo brojne germanizme. Svjedoci su to žustrog života raznih doseljenika i razvoja našeg društva. Donosimo vam jednostavan recept ukusne slastice s dostupnim namirnicama. Sretan Uskrs!

Sastojci:

0,5 l mlijeka

15 dag pšenične krupice

5 dag maslaca

4 jaja

10 dag šećera

limunove korice po želji

Priprema:

U mlijeko ukuhati pšeničnu krupicu i miješajući kratko kuhati. Ohladiti. Pjenasto izmiješati maslac, šećer i žumanjke i dodati u kuhanu ohlađenu krupicu. Pažljivo dodati  limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen kalup i u pećnici „kuhaj i pari jedan sat“.

Kao preljev i umak može dobro poslužiti domaći džem od kajsija.

 

Dobar tek!

Radno vrijeme

Ponedjeljak 9:00-14:00h
Utorak - Petak 9:00-19:00h
Subota 12:00-19:00h
Nedjelja samo za grupne posjete uz prethodnu najavu na broj 099 488 7421

Adresa

Trg bana Josipa Jelačića 23, Virovitica

Telefon
033 722 127 i 033 722 240
Prodaja ulaznica i suvenira
033 781 570 Faks 033 722 127
E-mail muzej.virovitica1234@gmail.com
3646912 MB
73812960337 OIB