Koh od grisa / Nabujak od pšenične krupice
Među muzejskim zapisima starih jela našega grada pronalazimo brojne germanizme. Svjedoci su to žustrog života raznih doseljenika i razvoja našeg društva. Donosimo vam jednostavan recept ukusne slastice s dostupnim namirnicama. Sretan Uskrs!
Sastojci:
0,5 l mlijeka
15 dag pšenične krupice
5 dag maslaca
4 jaja
10 dag šećera
limunove korice po želji
Priprema:
U mlijeko ukuhati pšeničnu krupicu i miješajući kratko kuhati. Ohladiti. Pjenasto izmiješati maslac, šećer i žumanjke i dodati u kuhanu ohlađenu krupicu. Pažljivo dodati limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen kalup i u pećnici „kuhaj i pari jedan sat“.
Kao preljev i umak može dobro poslužiti domaći džem od kajsija.
Dobar tek!