PRIRODNA KOZMETIKA! – radionica ciklusa LJEKOVITO BILJE!

U srijedu, 4. srpnja u Gradskom muzeju Virovitica održana je edukativna radionica ˝Prirodna kozmetika˝ pod vodstvom Danijele Tudović iz Zagreba. 

Danijela je polaznicama radionice predstavila svoju prirodnu kozmetiku i biljne tinkture za liječenje, prenijela dio svog znanja o ljekovitim svojstvima biljaka i minerala koje sama ubire ili kupuje od eko nabavljača.

Nakon uvodnog predavanja razvila se opuštena atmosfera razmjene iskustava uporabe ljekovitog bilja te propitivanja mogućnosti primjene ekoloških sredstava u ljudskoj higijeni i kućanstvu, poticajnih za općenit pristup životu s tendencijom ka većoj razini  samoodrživog odnosa čovjeka i prirode.

Voditeljica je prezentirala postupak izrade prirodne paste za zube koju su polaznice radionice dobile na poklon.

Danijela Tudović iz Zagreba bavi se izradom prirodne kozmetike i fitoterapijom. Bilje uzgaja i bere sama u potpuno čistoj prirodi na području eko sela Blatuša gdje ima kuću. 

Svojom djelatnošću poziva ljude na povratak prirodi i prirodnom liječenju, promovira zdrav život i promišljanje ekoloških tema kroz život u eko selu.

Radionica ˝Prirodna kozmetika˝ dio je ciklusa radionica ˝LJEKOVITO BILJE˝ koje organizira Gradski muzej Virovitica.  Financirana je sredstvima Ministarstva kulture RH.