Dani arheologije u Suhopolju

U subotu 30.rujna 2017. u poslijepodnevnim satima na Trgu sv. Terezije Avilske  u Suhopolju je održana edukativno zabavna manifestacija pod nazivom „Dani arheologije u Suhopolju“. Naime, danima ranije su  članovi Udruge Kreda s odgajateljima, knjižničarima, nastavnicima i učenicima Osnovne škole i s nezaobilaznim sponzorima  u Suhopolju  radili pripremu  za prikaz  arheologije ovog područja. 

Projekt Gradskog muzeja Virovitica, financiran sredstvima Ministarstva kulture do punog izražaja je došao u završnom dijelu navedenog dana. Pri tome je improvizirani izložbeni prostor trebao dočarati nastambu i način života neolitika, latenskog perioda (Kelta), rimskog i srednjovjekovnog razdoblja. Iako je tiskan deplijan i promotivni materijal, možda su najupečatljivije  arheologiju  pokazali  učenici plesne skupine Osnovne škole u Suhopolju sa scenskim prikazom i plesom kroz sva  navedena vremenska razdoblja.

Uključivanjem lokalne zajednice, ovoga puta u Suhopolju,   arheološki odjel Gradskog muzeja Virovitica je dobio  sigurne čuvare  kulturne baštine , s događajem,  koji ovisno o volji i sredstvima,  može prerasti u zanimljivu turističku ponudu.