Folklor nas spaja – radionica plesa

fotografije: Željka Đaković / ICV

Unutar i ispred Muzeja u subotu, 17. lipnja održana je radionica „Folklor nas spaja“ nastala kroz suradnju Gradskog muzeja Virovitica i KUD-a Virovitica. Radionica se sastojala iz dva dijela: uvodnog predavanja etnologinje o tradicijskim plesovima u Hrvatskoj i razgovora s članovima društva o njihovim impresijama folklora i međusobnog druženja, te drugog dijela radionice na kojemu smo ispred Muzeja pokazali plesne korake i druženje u tradicijskom, slavonskom kolu.

Za velike je bila ovo prilika upoznati se s članovima KUD-a Virovitica i doznati nešto više o hrvatskim tradicijskim plesovima, dok su mlađi posjetitelji iskusili spoj zajedničkog pjevanja, plesanja i  sviranja. 

Muzej je pripremio i radne listiće na kojima su zainteresirani klinci rješavali labirint i tako spajali snaše s plesnim kolima, dok su odrasli sudionici dobivali pozivnice za priključivanjem kulturno-umjetničkom društvu. 

Ukoliko želite i Vi plesati, pjevati, svirati, družiti se i zajednički putovati javite se u KUD Virovitica i/ili dođite na redovne probe utorkom u Dom HV od 20 sati. 

Muzej zahvaljuje Željki Đaković sa ICV-a na ustupljenim fotografijama.