Muzej u Varaždinu predstavio dio svojih pedagoških aktivnosti

U sklopu  9. skupa muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održanog u Varaždinu od 28. do 30. rujna 2016. godine Gradski muzej Virovitica predstavio se poster izlaganjem „Muzej u zajednici – primjeri etnografskih radionica“. Bila je to prilika prenijeti iskustva u radu sa raznim skupinama posjetitelja kroz radionice s tradicijskom tematikom. Na ovaj način virovitički muzej je ukazao na dio svojih pedagoških programa koje provodi u kontinuitetu desetak godina.

Kroz temu skupa „Edukacija – izazovi i rješenja novog doba“ ponudio se bogat program zanimljivih izlaganja i poster predstavljanja iz raznovrsnih muzeja Hrvatske, Slovenije i Srbije. 

Domaćini iz varaždinskog muzeja kroz tri dana boravka u Varaždinu proveli su sve goste starom jezgrom grada i ponudili prisustvovanje koncertu varaždinskih baroknih večeri. U stručnom dijelu slobodnog vremena Varaždinske kolegice su provele izložbom „Varaždin pod krunom Habsburgovaca“ u palačama Sermage i Herzer te stalnim postavom „Svijet kukaca“. Nakon završetka skupa moglo se prisustvovati izletu u Zavičajni muzej Varaždinske toplice gdje se održala radionica „Rimske igre“.