Brass quintet održao Novogodišnji koncert

U okviru manifestacije ''Prosinac u gradu'' u Velikoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica Brass quintet grada Virovitice održao je svoj Novogodišnji koncert. Na programu su se našla poznata djela zabavne i klasične glazbe.

U prvom dijelu koncerta na repertoaru je bila uglavnom klasična glazba, a dominirala su djela Johanna Straussa od uvoda sa ''Na lijepom plavom Dunavu'' preko ''Picikato polke'', pa sve do ''Trič-trač polke''.

Iako je repertoar bio poprilično zahtjevan, gotovo se ni u jednom trenutku nije primijetilo da se radi o amaterima koji sviraju u svoje slobodno vrijeme i osnovani su tek 2005. godine.U drugom dijelu koncerta izveli su i neka poznata djela zabavne glazbe kao što su ''Down by side'' i ''New York'' kojom su najavili i svoju buduću turneju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ipak mora se priznati da se je publiku najviše dojmila po prvi puta izvedena glazba iz filma ''Pink Panter'', kao i solo dionice pojedinih glazbenika.

Posebno su bili interesantni i skečevi koji su pokazali kod ovih odličnih glazbenika i posebne glumačke sposobnosti, te upotpunili ovu ipak nadasve glazbenu večer i uz smijeh do suza izazvali oduševljenje prepune dvorane Gradskog muzeja.