Među lutkama izrađivali lutke

Korisnici programa "Moj prijatelj", njihovi roditelji, volonteri, kao i drugi građani sinoć su u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica izrađivali lutke etnografske tematike. Organizator radionice bio je Obiteljski centar VPŽ, a voditeljica same radionice bila je Vanda Milojević, učiteljica razredne nastave koja se već dugo bavi izradom lutaka.

Uz pomoć kuhaće, lijevka, malo platna i nekoliko trakica, vrijedne ruke su na osnovu predložaka izradile lutke s nošnjama sa područja Virovitice, Slavonskog broda, Posavine i Slavonije i drugih dijelova Hrvatske. Korisnici programa "Moj prijatelj", njihovi roditelji i volonteri, kao i drugi zainteresirani građani, ukupno njih 40-tak, okupili su se sinoć u prelijepom prostoru Gradskog muzeja i puna dva sata izrađivali svoje lutke.

Lutke su potpisane, te će biti izložene u prostoru Gradskog muzeja za sve zainteresirane građane.

Ovom radionicom započeo je program "Tjedna djeteta" kojim se obilježava Međunarodni dan djeteta, a tijekom kojeg će se djeca DV Cvrčak susresti s gradonačelnikom Ivicom Kirinom na aktualnom satu, te će prof.dr.sc. Lidija Arambašić održati predavanje "Što činiti, a što ne činiti kada dijete doživi gubitak?"