U subotu, 28. rujna, održan je 6. Imaginarij pod nazivom "Uskoči u STRIP!".

Za početak smo "prošetali" kroz povijest i formu stripa, a zatim krenuli istraživati dimenzije ovog umjetničkog medija i zajednički "uskočili" u strip! 

Uvodnim predavanjem predstavljena je kratka povijest stripa od njegovih preteča u primjerima narativnih ilustracija kroz povijest umjetnosti do popularnih strip junaka i antologije hrvatskog stripa. Posebno mjesto imala je priča o tradiciji stripa u Virovitici, od Franje Fuisa i njegove suradnje s Andrijom Maurovićem ( predstavljene trenutno postavljenom izložbom u Velikoj dvorani Muzeja), Strip kluba 85 i njihova fanzina "Gavran" do strip festivala "FraMaFu" te značajnih strip autora podrijetlom iz Virovitice - Teodora Tricka i Roka Idžojtića.

Zahvaljujemo polaznicima likovne grupa LIK-a "Nikola Trick" i njihovoj voditeljici Ankici Fijali na dolasku kao i ostalim sudionicima i mamama koje su dovele svoje male strip crtača na naš Imaginarij. Neke strip priče su na radionici uprizorene crtežom dok su pojedine tek započete, što je sasvim realno o obzirom na zahtjevnost stripa kao likovne forme tako da nam na kraju preostaje reći: N IJE KRAJ već priča SE NASTAVLJA...