Edukativni programi u Muzeju

Muzejski program pred vama osmišljen je kao svojevrsni vodič kroz muzejske sadržaje koje su osmislili djelatnici muzeja u želji približavanja svojih zbirki posjetiteljima i korisnicima. Program se sastoji od muzejske ponude edukativnih radionica, stručnih predavanja, interaktivnih vodstava, muzejskih akcija i maštovitih igraonica.

Namijenjen je prvenstveno predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima, odnosno njihovim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima koji će ponuđene muzejske programe uklopiti u svoje nastavne i izvannastavne aktivnosti. Svakako želimo dio budućih programa osmisliti kao potporu školskim programima u obradi i ponavljanju nastavnog gradiva.

Cilj ovakvih sadržaja je upoznavanje djece i mladih s kulturnim nasljeđem svoga grada i zavičaja, kao i ulogom Muzeja u očuvanju istoga. Vjerujemo kako će svi zainteresirani, osim stjecanja znanja, u Muzeju razviti i različite vještine i iskustva potrebna za vrednovanje zavičajne i svjetske baštine.
Radujemo se suradnji, druženju i učenju u Muzeju.

Napomena:
Uz svaki program je naveden kratak info (sadržaj, dobna skupina, trajanje i kontakt odnosno voditelj programa) putem kojega se mogu dobiti detaljnije informacije i dogovoriti termin dolaska u Muzej.