Održana radionica izrade ukrasnih okvira

U subotu, 23. ožujka održan je drugi "Imaginarij" za naše drage posjetitelje! Ovoga puta tema su bili - "OKVIRI". Radionica je koncipirana kao kreativno-edukativan sadržaj koji otkriva važnost okvira unutar povijesti umjetnosti kroz priču o povijesti, tehnikama izrade, razvoju i stilskim odrednicama okvira. Također bitna namjera bila je predstaviti neke od zanimljivih okvira iz fundusa Gradskog muzeja Virovitica ( Kulturno-povijesna i Likovne zbirke) koji su također bili uključeni u predavanje i PowerPoint prezentaciju.

Radionica je kao i ostali sadržaji pedagoškog programa "Imaginarij"namijenjena posjetiteljima muzeja, osobito roditeljima s djecom kako bismo korisnicima pružili mogućnost provođenja kvalitetnog slobodnog vremena s obitelji u okružju našeg Muzeja. U samom praktičnom dijelu radionice koristili smo razne likovne i reciklažne materijale poput kartona, gumbića, odbačenih CD-a. Bojanjem, apliciranjem i ukrašavanjem posjetitelji su dizajnirali brojne kreativne i zanimljive okvire i okviriće, a tko je imao želju mogao je svoj okvir i pozlatiti!

Cilj radionice je informirati posjetitelje o zanimljivostima vezanim uz nastanak i povijest okvira, upoznati ih s okvirima koje Gradski muzej Virovitica čuva unutar svojih zbiraka te ponuditi ideje dizajna i izrade vlastitih okvira za slike ili fotografije.

Vidimo se u sljedećem "Imaginariju"!