Koncert izvrsnosti "“ nastup nadarenih mladih glazbenika

Virovitičani su imali bogat i raznovrstan svibanjski glazbeni program u sklopu glazbene manifestacije "Proljetni zvuci Jana Vlašimskog," koji je počeo 6. a završit će večeras. U gotovo svakodnevnim programima nastupali su domaći glazbenici i gosti.

Sinoć je u izložbenoj dvorani Gradskog muzeja održan Koncerti izvrsnosti, na kojemu su nastupiti nadareni učenici glazbenih škola Hrvatske, osvajači prvih nagrada na državnim natjecanjima, a u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Koncert je započeo s pet izvanredno otpjevanih skladbi, Djevojački zbor “Zinka” iz Zagreba kojim je dirigirala Jasenka Ostojić Radiković. U nastavku su nastupili solisti Marko Matić, Zagreb, na harmonici, Mijo Majić, Imotski, rog, Luka Vidovi, Zagreb, gitara, Antonija Slamić, Zagreb, flauta,
Matko Smolčić, Osijek, fagot, Marko Glogović, Zagreb, violina, Mate čuzel, Imotski, trombon, Duje Stanić, Omiš, klarinet, Justina Matov, Zagreb, četiri timpana, Mario Lončar, Varaždin, truba, Latica Anić, Split, violončelo i Lucija Dogan, Zagreb, glasovir.

Bio je to izuzetan program mladih glazbenih nada, četvrti po redu (dosada održan u Šibeniku, Varaždinu i Rijeci) u kojemu je publika istinski uživala, i za glazbeni doživljaj dugim pljeskom nagradila sve sudionike i njihove učitelje. Osim darova domaćina, OGŠ Jana Vlašimskog Virovitica, sudionici koncerta primili su od organizatora koncerta, Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga male biste skladateljice Dore Pejačević.

Proljetne zvuke Jana Vlašimskog večeras će zatvoriti Trio GIG iz Zagreba (dva saksofona i glasovir). (mv)