Promovirana monografija slikarske obitelji Trick

Ovogodišnji ''Prosinac u gradu'' započeo je doista izuzetnim kulturnim događajem, promocijom monografije Trick - pripovijesti o jednoj slikarskoj obitelji i velikom izložbom akademski obrazovanih slikara Stjepana, Nikole i Teodora Tricka. Izložbu je pred prepunom izložbenom dvoranom virovitičkog Gradskog muzeja otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac, dok je o samoj monografiji najviše rekla možda i najzaslužnija osoba za izlazak ove monografije kustosica i ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej koja je istakla kako vrijednost same monografije tako i emotivnost trenutka uz posebnu zahvalu obitelji Trick na svemu što su do sada napravili za grad Viroviticu.

Na promociji su govorili i vanjski suradnik - predavač na Filozofskom fakultetu u Osijeku Vlastimir Kusik, povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar, novinar i povjesničar stripa Veljko Krulčić, povjesničarka umjetnosti i recenzentica knjige Branka Hlevnjak, profesor dizajna Ivan Doroghy i književnik i likovni kritičar Branislav Glumac.

Virovitičkoj likovnoj publici u četiri dvorane izloženo je preko 70 slika od najstarijeg, oca akademskog slikara Stjepana Tricka (1897.-1991.), te njegovih sinova također akademskog slikara Nikole (1926. - 1984.) čije ime nosi i virovitički Likovni klub, i jedinog živućeg ak. slikara Teodora (1930.) koje će biti postavljene do 09. siječnja 2010. godine.

Autorica izložbe je ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, Mihaela Kulej.