Izložba "Slavonija, Baranja, Srijem "“ vrela europske civilizacije"

Djelatnici Gradskog muzeja Virovitica 15. srpnja posjetili su izložbu Slavonija, Baranja, Srijem - vrela europske civilizacije u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

Izložba Slavonija, Baranja i Srijem - vrela europske civilizacije obuhvaća dvije tisuće predmeta iz vremena starčevačke kulture pa do danas, a na njoj su radili vrhunski stručnjaci na čelu s koordinatoricom izložbe, pomoćnicom ministra kulture Brankom Šulc, dok je ministar kulture Božo Biškupić inicijator izložbe.

Na izložbi su okupljeni nalazi i artefakti iz bogatih zbirki arheoloških, povijesnih, crkvenih i gradskih muzeja, državnih arhiva, crkava i samostana iz Hrvatske, dijelom iz Mađarske, te od brojnih privatnih posuđivača. Isto tako na izložbi je izložen i dio građe iz Gradskog muzeja Virovitica i to iz arheološke, etnografske i kulturno - povijesne zbirke, kao i umjetnička djela iz crkve sv. Roka bisera barokne arhitekture u Hrvatskoj.

Uz glavnu koordinatoricu izložbe Branku Šulc na koncepciji izložbe je radilo 15-ak istaknutih hrvatskih stručnjaka, a urednice izložbe su Vesna Kusin, ravnateljica Klovićevih dvora i Branka Šulc. Kustosica izložbe je Iva Sudec, a likovni postav i dizajn izložbe osmislila je Nikolina Jelavić Mitrović.