Izložene oslikane krpice Igora Gustinija

Gradski muzej Virovitica domaćin je izložbe akademskog slikara Igora Gustinija „Memorije geste“ koja će biti postavljena u Velikoj izložbenoj dvorani virovitičkog gradskog muzeja sve do 15. lipnja. Stvarajući svoja likovna djela Gustini je čak koristio i  već upotrjebljeni materijal kao što su krpice za otiranje boje s kista, od kolege slikara.

Krpice su pomno iskrojene i isto tako pažljivo kombinirane kako bi zadovoljile svoju funkciju stvaralačke poruke uhvaćene na komadu običnog platna sasvim slučajno determinirane izborom autora koji ih kombinira u kolažima većih i manjih dimenzija.

U nekim kolažima uz krpice su kombinirani dijelovi dnevnog tiska što ih čini relevantnim u odnosu na aktualnost proživljenog trenutka, ali i pokazuje usmjerenost umjetnikovog stava koji se profilira u kritičara stvarnosti/sadašnjosti jer eksplicite naglasiti jednu misao, fotografiju, rečenicu znači dati prvotni impuls, odnosno usmjeriti i oblikovati usmjerenu pažnju.

Tehnički postav izložbe u Virovitici potpisuju Matko Kolesarić i Ivan Razlog, dok je likovni postav osmislila ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, prof. Mihaela Kulej.

Igor Gustini

Rođen u Firenci 1969.g. Maturirao 1987.g. na Državnoj umjetničkoj gimnaziji u Padovi. Diplomirao 1993.g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji (smjer slikarstvo) - disertacija o slikaru Celestinu Medoviću.

Dobitnik I. nagrade Općine Vicenza za plakat Grada Vicenze 1991/1992.g; dobitnik I. nagrade Mladih umjetnika Regije Veneto, Grad Cittadella (Padova) 1997.  Član HDLU Istre , HDLU Zagreba, HZSU.