Uspješna radionica

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja (18.svibnja), virovitički muzej uspješno je organizirao kreativne radionice „Mali čuvari muzejskog blaga“. 

Sudjelovala su djeca OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Virovitice te OŠ „Petar Preradović“ iz Pitomače. Nakon razgledavanja Muzeja i stalnog postava sudjelovali su u nagradnoj igri „Koliko poznajem Muzej“ u kojoj su odgovarali na pitanja o predmetima iz muzejskih zbirki.

Potom su u parku, ispred Dvorca u sklopu radionice izrađivali i crtali raznim tehnikama muzejske premete – virovitičku grupu predmeta iz Arheološke zbirke, dvorac Pejačević iz Kulturno-povijesne zbirke, tradicijsku žensku kapicu – puculicu ili poculicu iz Etnografske zbirke te sliku „Krošnje“, Nikole Tricka iz Likovne zbirke.

Voditeljice radionice Silvija Salajić, Jasmina Jurković Petras i Anamarija Kučan vrlo su zadovoljne radovima te će odabrati nekoliko koji će biti otisnuti na razglednice kao novi muzejski promidžbeni materijal.

Imena dobitnika u nagradnoj igri „Koliko poznajem Muzej“ biti će objavljena u ponedjeljak – 18. svibnja na stranicama Muzeja, kada će posjetitelji moći i vidjeti sve radove na hodniku Muzeja.

J.J.P